The Rolling Stones

Det finns vissa band som alla känner till oavsett om man gillar deras musik eller inte. The Rolling Stones är ett sånt band som fick världen att skaka, på ett bra sätt. I samma veva som den brittiska invasionen slog igenom under 1960-talet bildades även The Rolling Stones. Rättare sagt år 1962 den 26 maj bildades ett av världens mest framgångsrika rockband i London. När människor tänker på genren rock är det oftast skrikig sång tillsammans med bakgrundsmusik som dånar högt. The Rolling Stones är ett rockband vars musik inte går i den vanligs hårdrocksklangen. Musikstilen som The Rolling Stones använde är Beat musik fast med inslag av amerikansk blues.

Enorm popularitet världen över

Tillsammans med The Beatles satte de Storbritannien på världskartan när det kom till musik. Inget land hade hört något liknande och alla blev helt i extas. Då båda banden blev så enormt populära världen över fick genomslaget ett smeknamn: The British Invasion. Musikstilen som både The Rolling Stones spelade och The Beatles fick en att önska att man var uppvuxen på öarna. Klimatet runt om i världen var väldigt rått under den tiden och The Rolling Stones fick publiken att släppa till ordentligt. År 1989 valdes gruppen in i ”Rock and Roll Hall of Fame”. Den bandmedlem som har fått störst uppmärksamhet under åren är Mick Jagger. Främst för sitt privatliv i form av exfruar och droger som hamnat på bild.

Musik som aldrig dör

The Rolling Stones är ett band vars musik aldrig kommer dö ut. Det har inte alltid varit sol och vita moln för bandmedlemmarna. Ett flertal gånger har de varit på väg att bryta upp och det är inte alla album som har nått till topplistorna. Trots både motgångar och framgångar är bandet än idag fortfarande att räkna med.

Fortfarande aktiva i musikbranschen

År 2014 var det dags för bandets första Sverigespelning på över 7 år. Ron Wood, gitaristen i The Rolling Stones passade även på att ställa ut konst under Sverigebesöket. Bandet är så pass populärt fortfarande att de har fått en casino slot uppkallad efter sig. En slot där spelaren kan lyssna på gruppens låtar under spelets gång. Under 2016 gick gruppen ut och avslöjade att det jobbas på ett nytt album, ett album som senare fick namnet ”Blue and Lonesome”. Än finns det inget datum när gruppen planerar att lägga av och tur är väl det för musikbranschen.