Vad är Beat music?

I en tid då Liverpool ansågs vara en hänsynslös och rå stad växte det fram en musikstil som kom att erövra världen. En musikstil som fick hela världen att gå totalt bananas just för den unika hopsättningen av olika musikklanger. Under 1960-talet bildades Beat musik som är en sammansättning av pop och rock. När man ber folk tänka på Liverpool är det antingen fotbollslaget som kommer upp i tankarna eller musikbandet Beatles.

Brittiska invasionen år 1965

Musikgruppen var anledningen till den så kallade brittiska invasionen som skedde runt 1965.

Främst i USA där musiken tidigare bestod av amerikansk pop. Trots att amerikansk pop är helt annorlunda jämfört med beat musik blev det en succé. Den brittiska råa musikstilen växte över hela världen och tog sig in i folks hjärtan. Idag är det en musikgenre som förs vidare från generation till generation och än idag är musikstilen inne. Säger man att man lyssnar på beat musik är det ingen som fnyser åt valet av musikstil. Det är en odödlig musikgenre som på ett sätt har format världen.

vad ar beat music

Tilltalar de flesta människor

Har man en gång hört musikstilen är det svårt att släppa den. Antingen hatar man det eller så älskar man det. Det som dock är speciellt med musikstilen är att den tilltalar människor i alla åldrar. Unga som gamla, tjejer som killar dras till Beat musik. Främst känns det igen på det ljusa tonläget i sångrösten som följer igenom hela låten. Fokus är framförallt på sången då trummor och gitarrer oftast håller en jämn och dämpad nivå. Låtarna håller samma ton hela låten igenom för att inte skapa någon topp eller dal.

Olika typer av Beat musik

Då Beat musik blev så pass populärt världen över finns det olika nivåer. Till exempel är det skillnad på Beatles låtar jämfört med The Rolling Stones låtar. Stuket må vara detsamma då de tillhör samma musikgenre. Det man framförallt hör är att The Rolling Stones låtar är mer rockiga och har en liten tyngre klang på det hela. Oavsett om man föredrar de mer rockiga låtarna eller de andra är Beat musik en musikstil som fått Storbritannien och Liverpool på världskartan.